Windows 7 je tu s námi již od 22. října 2009. A celých 10 let mu společnost Microsoft poskytovala podporu. Ta končí 14. ledna 2020. Microsoft nebude řešit technické potíže, ani vydávat bezpečnostní aktualizace. Znamená to úplný konec?

Windows fungovat nepřestane. Bude ale náchylný a nebezpečný. Díky pravidelným aktualizacím jste totiž dostávali bezpečnostní záplaty, které eliminovaly riziko napadnutí vaší firemní sítě.

Jak takové nebezpečí může vypadat? Např. zašifrováním pevných disků firemního serveru po připojení nezabezpečeného zařízení. V takovém případě mohou ztráty dat představovat až statisícové škody!

 

Shrnutí

Starší operační systém využívají zejména výrobní společnosti v offline režimu, kde běží pouze jednoduchý ovládací program. Pokud fungujete na OS Windows 7 v online režimu (kancelářská práce, firemní email apod.), nabízí se jako řešení přechod na nejnovější operační systém Windows 10.

Operační systém už dnes nemusí být tak nákladná položka jako dříve. Můžete použít licenci, která přesně sedí vaší společnosti: https://licencepro.cz/blog/srovnani-licenci-microsoft/.

O nás

Žijeme v době nekonečných možností, proč vybírat tu nejsložitější? Investovat do něčeho, co neodpovídá našim potřebám, se nám příčilo odjakživa. Kvalitní a dostupný software se proto snažíme zpřístupnit všem. Dává nám to smysl už 10 let. Naše licence pomohly více než 1 200 firmám z celé Evropy ušetřit milióny eur. Máme za sebou přes 380 000 transakcí a spolu s našimi spokojenými zákazníky jsme prošli 28 velkými audity společnosti Microsoft. Jsme profíci s bohatým know-how, solidním zázemím jedné ze 100 nejlepších firem ČR a partnery v Rakousku, Německu i Švýcarsku.

Kontaktujte nás

Petr Dvořák
Obchod

+420 730 948 088
petr.dvorak@emea.cz